• el
 • en
Botox
rena sacca

Απαλύνετε, εξαφανίστε ή προλάβετε τις δυναμικές ρυτίδες απο τη σύσπαση μυών στο πάνω μέρος του προσώπου.

Το BotulinumToxin, γνωστό σαν Botox είναι μια φυσικά επεξεργασμένη ειδική πρωτεϊνη από το βακτήριο Clostridium Botulinum.

Χρησιμοποιείται με ασφάλεια στην ιατρική από το 1987 και από το 2002 στις Ηνωμένες Πολιτείες της Aμερικής για αισθητικούς λόγους.

Όταν την ενέσουμε σε πολύ μικρή ποσότητα και με ακρίβεια για να χαλαρώσουμε τους μύες του προσώπου μπορούμε:

 • Να απαλύνουμε την αρνητική «θυμωμένη» έκφραση.
 • Να ελαττώσουμε ή να εξαφανίσουμε τις ρυτίδες μετώπου, μεσόφρυο και γύρω από τα μάτια.Επειδή τα μάτια είναι το πρώτο σημείο που μας έλκει σε έναν άνθρωπο, το Botox φωτίζει το βλέμμα με ένα εξαιρετικό τρόπο.

Είναι η πιο διαδεδομένη επαναστατική αισθητική θεραπεία γιατί θεραπεύει την αιτία των δυναμικών ρυτίδων : τη σύσπαση των μυών που προκαλούν σπασίματα και γραμμές στο δέρμα του προσώπου, σκληραίνοντας τα χαρακτηριστικά.

Η φιλοσοφία μας στο Elixirmed και στις θεραπείες του Botox ακολουθούν τη νέα παγκόσμια προσέγγιση των θεραπειών ιατρικής αισθητικής που λέγεται «FrenchTouch» και αφορά το φυσικό αποτέλεσμα αυτών των θεραπειών. Στόχος μας είναι να αποκτήσετε ένα ξεκούραστο και φωτεινό βλέμμα, όχι «παγωμένο». Εξατομικεύουμε τις θεραπείες ανάλογα με τη δυναμική των μυών σας και τις προτιμήσεις σας. Η διάρκεια της θεραπείας Botox γενικά κυμαίνεται από 4-6 μήνες ανάλογα με την ατομική υγεία κάθε δέρματος την οποία προσπαθούμε και συμβουλευτικά να ενισχύσουμε.

Συχνές Ερωτήσεις

Τι είναι το Botox;

Είναι ειδικά επεξεργασμένη φυσική πρωτεϊνη που παράγεται από το βακτήριο Clostridium botulinum. Οι εμπορικές ονομασίες στην Ελλάδα είναι Botox Allegran, Dyspor.

Είναι ασφαλής θεραπεία;

Το 1987 πρωτοχρησιμοποιήθηκε η πρωτείνη μυοχάλασης υπό το όνομα Botox για νευρολογικές και οφθαλμολογικές διαταραχές.Αυτή η εκτεταμένη εμπειρία εξασφαλίζει την ασφάλεια θεραπείας, ειδικά αν σκεφτούμε ότι πολύ μεγαλύτερες δόσεις έχουν δοθεί σε νεογνά με σπαστική παράλυση χωρίς επιπλέον βλάβη στην υγεία τους.

Πως δρα;

Μια μικρή ποσότητα μυοχαλαρωτικού εγχύεται στους μύες που προκαλούν δυναμικές ρυτίδες ή αλλιώς ρυτίδες έκφρασης. Η ένεση παροδικά αποτρέπει τη μεταφορά του σήματος του νεύρου να φτάσει στο μυ και σαν αποτέλεσμα ο μυς μένει χαλαρός. Καθώς ο μυς χαλαρώνει το δέρμα λειαίνεται.

Πόση ώρα διαρκεί η τοποθέτηση Botox;Πόση ώρα διαρκεί η τοποθέτηση Botox;

Η διαδικασία διαρκεί περίπου 20 λεπτά και αμέσως μετά μπορούμε να επιστρέψουμε στις καθημερινές μας δραστηριότητες. Τα αποτελέσματα εμφανίζονται σταδιακά σε 10-15 μέρες μετά.

Πόσο διαρκούν τα αποτελέσματα;

Την πρώτη φορά διαρκεί 3-4 μήνες. Την δεύτερη περίπου 6 μήνες και με την πάροδο του χρόνου όλο και περισσότερο.

Υπάρχουν ανεπιθύμητες ενέργειες από αυτή τη θεραπεία;

 • Παροδική ήπια ενόχληση στο σημείο της ένεσης
 • Μελανιές – Εκχυμώσεις
 • Οίδημα
 • Πτώση του φρυδιού ή του βλεφάρου όταν δεν εφαρμόζεται απο ειδικούς ιατρούς.
 • Αίσθημα βάρους τις πρώτες μέρες που υποχωρεί γρήγορα.

Τι πρέπει να προσέξω πριν και μετά την ένεση;

 • Αποφύγετε για 4 ώρες μετά να ξαπλώσετε ή να σκύψετε
 • Αποφύγετε για 2-3 μέρες πριν το Botox ασπιρίνη και αντιφλεγμονώδη φαρμακα τύπου Voltaren, Mesulid κ.τ.λ.
 • Αποφύγετε για 24 ώρες μετά ηλιοθεραπεία, σάουνα , έντονη άσκηση, χρήση σεσουάρ

Θα είναι το πρόσωπό μου «παγωμένο»;

Το αντίθετο, όταν γίνεται απο εξειδικευμένο ιατρό αναδεικνύει τα όμορφα χαρακτηριστικά του προσώπου.

Πως θα φαίνομαι αν σταματήσω τις ενέσεις Botox;

Καθώς η λειτουργία του μυ σταδιακά επιστρέφει, η εμφάνιση του προσώπου σας απλά θα γυρίσει στην προηγούμενη κατάστασή του και ακόμη καλύτερη γιατί για όλο αυτό το διάστημα θα έχει αποφευχθεί η φθορά.

Για πόσο διάστημα μπορώ να κάνω Botox;

Μελέτες έχουν δείξει συνεχή οφέλη στην εμφάνιση μας από τη χρήση Botox για πολλά χρόνια.

Απο ποιά ηλικία γίνεται το Botox;

Αυτό είναι εξατομικευμένο. Απο τη στιγμή που θα γίνουν ορατές οι πρώτες ρυτίδες για την αποφυγή μονιμοποίησής τους.

Τι είναι το baby botox?

Το baby botox είναι θεραπεία σε μικρότερη δόση απο την κανονική και εφαρμόζεται στα συνηθισμένα σημεία του προσώπου. Η μικρή του ποσότητα επιτρέπει την κίνηση των μυών σε μικρότερη ένταση με αποτέλεσμα οι ρυτίδες να είναι λιγότερο βαθιές και το πρόσωπο πιο ανανεωμένο.